Po nemléku, nejogurtech, nesmetaně nebo nemasu přichází do Česka další novinka: tekuté nevejce.
Na tuzemský trh přichází novinka rostlinné alternativy vajec vEGGie od značky Garden Gourmet. Tekutou rostlinnou verzi vajec si lze uvařit jako tradiční míchaná vajíčka, použít do omelety, palačinek nebo využít jako přísadu při pečení koláčů a jiných dezertů. V tiskové zprávě, kterou má Refresher k dispozici, o tom informovala společnost Nestlé, pod kterou značka Garden Gourmet spadá.
„Jsme hrdí, že můžeme našim spotřebitelům v Česku představit další úžasnou rostlinnou novinku. S uvedením VEGGie pokračujeme v rozšiřování nabídky Garden Gourmet, která poskytuje bezpočet možností pro každodenní vaření, ať už jde o snídani, oběd, nebo večeři s přáteli nebo rodinou,“ říká Emine Mamarasulovova, manažerka značky Garden Gourmet.
K dostání jsou již od října
Alternativa vajec je založena na sójové bílkovině, podle společnosti je zdrojem omega 3 mastných kyselin a v porci se nachází přes 12 gramů bílkovin. K dostání je od října na e-shopu Rohlik.cz za 94,90 korun. Jedno balení o váze 300 gramů je ekvivalentem čtyř vajec.
Zájem o rostlinné alternativy v Česku roste a globální potravinářské firmy nyní uvádí jednu novinku za druhou. Na český trh se dostanou i bezmasé nugety s názvem Veggets od fastfoodového řetězce KFC. Informovali jsme tě o tom v našem článku.